Зефір – відомий всім кондитерський виріб на основі фруктів і ягід. Історія появи зефіру пов’язана з давньогрецької легендою, згідно з якою повітряні ласощі дарував людям бог західного вітру Зефір. Земна історія походження зефіру говорить, що придумали його на Сході в той же час, що і знаменитий рахат-лукум. Разом з тим, батьківщиною зефіру вважається Франція. Є версія про те, що французькі кондитери придумали його формулу, удосконаливши старовинний російський рецепт пастили. Готували її наступним чином: змішували яблучне варення з медом і підсушували на сонці. За великим рахунком зміни майже не торкнулися сучасного складу. З чого складається зефір сьогодні? Основу для нього збивають з фруктового або ягідного пюре, цукру, яєчних білків. До складу зефіру також входять драглисті речовини, що додають йому пружну структуру. Це може бути желатин, сироп агар-агар, що отримується з водоростей або пектин, яким багаті фрукти.
Завдяки такому складу зефіру користь і шкоду ласощів порівнювати немає сенсу. Якісний продукт зроблено з натуральних компонентів, а тому загрози для здоров’я не представляє. Це ідеальні ласощі для ласунів, які стежать за фігурою.
В нашій домашній кондитерській Ви можете замовити зефір з високоякісних інгредієнтів на будь-який смак: чорної смородини, карамелі, шоколаду, кави, манго-маракуї, вишні, яблука, полуниці, ожини.
При всій своїй легкій вазі, невагомості, повітряній текстурі зефір, мабуть, найважчий у виконанні десерт. Однак він вартий того, щоб на нього звертали найпильнішу увагу. Хоча в магазинах широкий вибір промислово виготовленого зефіру, він ніколи не зможе зрівнятися з зефіром домашнього приготування – таким, який роблять в кондитерській «NebatoN». В інтернет-магазині кондитерської Ви можете купити натуральний зефір ручної роботи.
Отримавши свою назву на честь давньогрецького бога вітру Зефіру, цей десерт по виконанню не має нічого спільного з легковажним вітерцем. Його виробництво не тільки трудомістке, але і вимагає певного досвіду, знання хімічного складу продуктів і розуміння, як вони будуть себе вести при обробці.
Коротко розгляньмо процес приготування зефіру:
Як бачимо, не так вже й просто приготувати зефір в домашніх умовах. Але майстри кондитерської «NebatoN» вже подбали про Вас і підготували широкий асортимент зефіру. Купити зефір ручної роботи в Києві просто – зайдіть на сайт nebaton.com.ua і зробіть замовлення.
Наші майстри гарантують, що Ви отримаєте смачний домашній натуральний зефір за приємною ціною в найкоротші терміни.
Ми виробляємо продукцію з натуральних і якісних продуктів, які отримуємо від надійних і перевірених часом постачальників. До того ж, якщо замінити цукор в рецепті на ідентичний за властивостями цукрозамінник, то можна отримати низькокалорійний продукт.