Один з найпопулярніших десертів у світі – еклер – має свою історію появи на світ. Його секрет і привабливість полягають не тільки в чудовому і незвичайному смаку.
Десерт – це завжди найочікуваніша і найсолодша частина трапези, а еклери, чудові повітряні тістечка з кремом – частування, яке люблять усі. Його створенню ласуни всього світу зобов’язані країні з витонченими манерами – Франції. Довгастий пиріжок, наповнений заварним кремом і покритий глазур’ю, придумав кондитер Марі-Антуан Карем. Він працював придворним кулінаром у Георга IV і у імператора Олександра I. Можливо, еклер був створений спеціально для одного з них.
Точна дата появи цього десерту невідома, але ось пік його популярності припав на XIX століття. Еклери стали часто з’являтися на званих вечерях аристократів і дворян. Крім того, ці тістечка були улюбленими ласощами багатьох королів та імператорів.
В перекладі з французької мови еклер означає «блискавка»: вважається, що рецепт його приготування швидкий і простий. Однак недосвідченим господаркам доведеться поморочитися, перш ніж вийде порція перших еклерів. На думку фахівців, вміння готувати еклери – це ознака високої майстерності кулінара.
В нашій домашній кондитерській Ви можете замовити смачні еклери з високоякісних інгредієнтів.
Ці довгасті порожнисті тістечка, начинені кремом, не залишають байдужими нікого, хто хоча б один раз їх скуштував. Армія шанувальників цього десерту величезна, а його «вік» наближається до півтисячного ювілею. І при цьому слава цього скромного тістечка не зменшується.
Хоча виробництво еклерів давно поставлено на промисловий потік, все ж любителі цього виробу вважають за краще купувати його в кондитерській.
Купити смачні свіжі еклери на замовлення в Києві просто – потрібно замовити еклери з доставкою в кондитерській «NebatoN». Насолоджуйтеся з дитинства знайомим, але, тим не менш, завжди чарівним смаком цього десерту в затишній домашній обстановці.
Винахід тістечок з заварного тесту приписується декільком кулінарам, але не будемо «ламати списи», а розглянемо сам рецепт. Випічка тістечка відбувається в три етапи:
Помітили в рецепті тіста цукор або масло? Їх немає: злегка солонуватий несолодкий смак заварного тіста є одним з особливостей еклерів. Цей факт використовується кондитерами для виробництва низькокалорійних тістечок. А при заміні пшеничного борошна на безглютенове низьковуглеводне отримуємо чудові тістечка для діабетиків.
Тому людям, що страждають на діабет і тим, хто стежить за своєю вагою, тепер просто ласувати улюбленим десертом – тістечко еклер купити на сайті nebaton.com.ua.
Ще зупинимося на такій обставині: процес виготовлення еклерів передбачає використання тільки найсвіжіших продуктів і не допускає додавання консервантів або іншої синтетики. В іншому випадку хімічний склад тіста змінюється – і процес заварювання не призведе до необхідного результату. Цей факт пояснює, чому еклери, виготовлені на замовлення, користуються незмінною популярністю.
Ще один цікавий факт: при всій своїй уявній простоті рецепта випічка цих тістечок – непроста справа, яка під силу тільки досвідченим кондитерам-професіоналам. Тому рекомендуємо замовити еклери в кондитерській і насолоджуватися улюбленими тістечками.