В християнстві Воскресіння Христове – Великдень – має особливий сакральний сенс, який століттями підтримується певними атрибутами, головним з яких є особливий здобний пиріг. У різних християнських країнах його називають по-різному: в Україні та Росії – паска, в католицьких країнах – крафін. Але сенс і зовнішній вигляд цього пирога один – високий здобний солодкий пиріг, покритий цукровою глазур’ю і посипаний кольоровими цукровими крихтами.
Цей пиріг уособлює віру, відродження світу, пробудження природи, очищення від старого і народження нового, завершення Великого Посту. Тому кожен обов’язковий інгредієнт пасхальної випічки несе в собі смислове навантаження:
Сучасна великодня випічка, при всьому своєму розмаїтті, має однакову рецептуру і традиційні добавки: сир в складі або повністю сирна, родзинки, фруктові цукати.
Кондитерська «NebatoN» пропонує своїм клієнтам асортимент пасхальної випічки, виготовлений з найсвіжіших продуктів від надійних постачальників. Ознайомитися з усіма видами великодніх пасок від кондитерської Ви можете на сайті nebaton.com.ua.